Online preken

Menu

Johannes 4:24 uitleg – wat de ware aanbidding van God is

God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.

Gedachten over het vers van vandaag …

God vraagt ons om Hem te aanbidden in geest en waarheid. Hoewel we vaak bidden, bidden we niet oprecht en zoeken we Zijn wil niet in gebed. We bidden niet zorgvuldig tot God tenzij we problemen of moeilijkheden tegenkomen en Zijn hulp nodig hebben. Wanneer we veel te doen hebben en niet genoeg tijd hebben, uiten we een paar woorden zonder ze te menen en volgen we gewoon een procedure. Soms bidden we niet eens. In feite is het proces van bidden ook het proces van God aanbidden. Als we God niet in geest en waarheid kunnen aanbidden zoals Hij eist, zullen onze gebeden niet door Hem worden goedgekeurd. Als we willen handelen in overeenstemming met Gods wil, moeten we ons hart stillen voordat we bidden, Hem vertellen over onze moeilijkheden en de ware woorden in ons hart tot Hem spreken met een zoekende houding. Moge God ons verlichten zodat we Zijn wil kunnen begrijpen en handelen in overeenstemming met Zijn leiding. Als we Gods leiderschap nog steeds niet hebben gezien, moeten we leren wachten en gehoorzamen, Zijn wil zoeken en Hem groot maken in alle dingen. Dus, zal God een plaats in onze harten hebben. Moge we nastreven om God te aanbidden in geest en waarheid, uiting geven aan onze liefde voor de Schepper en de stem van het hart van een geschapen wezen.

Als we bovendien op kerkelijke bijeenkomsten erkennen dat dit of dat over God goed is, maar in ons echte leven afstandelijk zijn van het woord van God, dan kan er gezegd worden dat er geen plaats is voor God in onze harten. Als we nog steeds leven zoals we eerder leefden, als we vertrouwen op dezelfde dingen waar ongelovigen op vertrouwen om dingen te doen en te overleven, dan zijn we ongelovigen. Als we alleen onze mond gebruiken om in God te geloven en onze harten niet gebruiken om in God te geloven, dan leven we niet in Gods woorden, we zijn mensen buiten het woord van God. Mensen buiten het woord van God zijn, in Gods ogen, geen echte gelovigen in God, ze zijn hypocrieten. Ze bedriegen God.

U bent van harte welkom ons ‘Bijbeltekst van de dag’ te gebruiken om uw spirituele leven te verrijken.

Lees meer: Waarom bidden? Zal God naar mijn gebed luisteren?

Opmerking van de uitgever:
Notitie van de redacteur:

Als u twijfels of problemen in uw leven hebt, bent u welkom om op de knop in de rechterbenedenhoek van het scherm klikken om contact met ons op te nemen. We zullen oprecht voor u bidden en oplossingen zoeken voor uw problemen. Moge God u zegenen!

Bijbeltekst van de dag – Johannes 4:24

De bijbelteksten zijn ontleend ©HSV

Laat een antwoord achter